Lovende woorden voor Guus Til: "Een groot pluspunt voor PSV"

Guus Til juicht
Guus Til juicht Foto: © Pro Shots

Ondanks dat hij niet altijd speelt, heeft Guus Til zich opgewerkt tot een belangrijke speler van PSV. Rik Elfrink heeft in het Eindhovens Dagblad uitgelegd wat de kwaliteiten van de PSV'er zijn.

De middenvelder is inmiddels onlosmakelijk verbonden met het woord bananenschil. Die bijnaam is echter niet denigrerend bedoeld. Dit wordt gezegd omdat Til vaak beslissend is in wedstrijden tegen kleine tegenstanders, waar koplopers nog wel eens over struikelen. Ook ligt het voetbal van Peter Bosz hem goed en kan hij heel irritant zijn voor de tegenstander.

Til was de afgelopen periode geblesseerd, maar in de topper tegen Feyenoord (2-2) was hij weer inzetbaar en kon hij weer laten zien wat hij kan. Elfrink legt uit wat de middenvelder zo goed maakt: "Door razendsnel druk te zetten en veel energie te leggen in het afjagen van zijn concurrenten, verstoort de PSV'er de opbouw aan de andere kant."

Ook ziet de clubwatcher nog meer kwaliteiten bij de middenvelder. "Een groot pluspunt voor PSV is daarnaast het scorend vermogen van Til, die bijvoorbeeld met zogenaamde 'diepteloopjes' achter een verdediging weet te komen en sowieso vaak op de juiste plek staat. Dat Luuk de Jong blij is met de aanwezigheid van Til, lijdt eveneens geen twijfel. De meters die Til aflegt om de tegenstander aan te pakken, komen ook de spits ten goede", aldus Elfrink.

Lees meer:
0 reacties