Lof voor PSV'er: "Qua balbehandeling is hij buitencategorie"

Isaac Babadi viert de 1-5 bij FC Volendam
Isaac Babadi viert de 1-5 bij FC Volendam Foto: © Pro Shots

Er was een hevige strijd gaande tussen PSV en Feyenoord om de handtekening van Isaac Babadi, zelfs Ajax had nog even interesse. Nu lijkt de middenvelder toch voor PSV te kiezen, al moet de krabbel nog gezet worden. Voetbal International heeft uitgelegd waarom topclubs hem zo graag willen hebben.

Sam Planting schrijft dat de PSV'er een uitblinker is in kwaliteiten die het moeilijkst zijn om aan te leren tijdens de loopbaan van een profvoetballer. “Of het nu gaat om een bal zijdezacht uit de draai aannemen, zich al slalommend uit kleine ruimtes te wringen of via improvisatie een directe opponent dol te draaien, de conclusie is telkens dezelfde bij de geboren Nijmegenaar: qua balbehandeling is Babadi van de buitencategorie. Qua pure techniek is het een natuurtalent.”

Dat is volgens de voetbaljournalist vooral te merken aan de kalmte die Babadi heeft aan de bal. “Zelden lijkt hij gehaast, ook als er vol op hem wordt doorgejaagd. Zijn balcontrole en wendbaarheid zijn van een dusdanig hoog niveau dat hij veelal op zijn instinct kan voetballen. Dit levert opvallend veel creatieve oplossingen op wanneer Babadi zich onder de druk vandaan wil dribbelen", aldus Planting

Lees meer:
0 reacties