Lof voor PSV'er: "Hij beschikt over een geweldige mentaliteit"

Mauro Junior
Mauro Junior Foto: © Pro Shots

PSV'er Mauro Júnior heeft van alle kanten lof gekregen. Zo is Ibrahim Afellay zeer te spreken over de PSV'er en ook anderen complimenteren hem.

De oud-voetballer was na de wedstrijd bij Go Ahead Eagles onder de indruk van de Braziliaan. “Mauro speelde echt geweldig. Hij raakt niet in paniek als hij onder druk wordt gezet. Ook maakt hij goede keuzes aan de bal. Mauro verovert heel veel, bewaart dan het overzicht en speelde de bal weer vooruit. Ga er maar aan staan om één van de beste spelers van je ploeg (Veerman, red.) te vervangen.”

Ook PSV-trainer Peter Bosz heeft mooie woorden voor zijn speler. “Je zag het tegen Go Ahead opnieuw, ik vond Maurootje weer geweldig spelen. “Natuurlijk met die safe op het laatst (Mauro redde een bal voor de lijn, red.), maar sowieso helemaal gedurende deze wedstrijd. Ik vond hem de eerste helft in balbezit als verbindingsspeler goed.”

Toch heeft de oefenmeester nog wel een puntje van kritiek. “Eerst stond hij nog iets te laag, omdat we met drie achterop wilden opbouwen. Dan moet hij op het middenveld blijven. Hij moet de tegenstanders voor keuzes stellen. Je ziet vervolgens hoe kort Mauro kan wegdraaien, hij verliest niet onnodig een bal. En verdedigend moest hij tegen die grote Willum Willumsson opboksen, maar hij gaat gewoon de kopduels aan hoor. Mauro geeft mij meer keuzemogelijkheden.”

Marco Timmer van Voetbal International noemt de PSV'er zelfs een duizenddingendoekje en dat bedoelt hij niet op een denigrerende manier. “Mauro bezit namelijk werkelijk de kwaliteiten om overal op het veld te kunnen spelen en Bosz zal niet schromen hem op te stellen daar waar hij hem nodig heeft. Vooral omdat de 24-jarige Braziliaan beschikt over een geweldige mentaliteit en met zijn tomeloze inzet nooit zal verzaken, maar daarnaast ook gewoon om zijn voetbalintelligentie en zijn vermogen aan de bal”, aldus de journalist.

Lees meer:
0 reacties