Lof voor PSV-speler: "Hij heeft ongelofelijk veel waarde gehad"

Malik Tillman is blij na zijn treffer
Malik Tillman is blij na zijn treffer Foto: © Pro Shots

Het seizoen is voorbij en dat betekent dat clubs al volop bezig zijn met het voorbereiden van het volgende seizoen. Marco Timmer van Voetbal International heeft wel een idee hoe het middenveld bij PSV eruit gaat zien.

Zo blikt de journalist eerst terug op het binnenhalen van Malik Tillman. “Dat het Earnest Stewart lukte Tillman voor twaalf miljoen euro definitief over te nemen van Bayern München, werd met veel gejuich ontvangen in Eindhoven. De 22-jarige Amerikaanse international is een bijzondere high potential die afgelopen seizoen al ongelooflijk veel waarde heeft gehad in de kampioensploeg van PSV. Tillman – hij ligt voor de komende vier jaar vast – scoorde in 28 duels negen keer en hij gaf liefst elf assists.”

Timmer heeft het idee dat PSV genoeg keuze heeft op het middenveld. “Met Tillman, maar ook Til, Babadi en Saibari blijft de 10-positie bij PSV erg sterk bezet. Dat de Amerikaan echter ook heel goed als linksbuiten kan spelen, bewees hij afgelopen seizoen.”

Ook denkt hij van een andere middenvelder dat we hem daar vaker gaan zien. “Voor deze linie blijft Jerdy Schouten onomstreden als controlerende middenvelder en zal hij, als Stewart zijn werk goed doet, niet veel meer centraal achterin te vinden zijn. Die positie ambieert hij niet. Lukt het PSV Flamingo vast te leggen, dan geldt hij direct als stand-in voor Schouten op het middenveld,” aldus de journalist.

Lees meer:
0 reacties