Lof voor Gakpo: "Het mooiste doelpunt van de hele competitie"

Cody Gakpo scoort de 0-1 tegen Feyenoord
Cody Gakpo scoort de 0-1 tegen Feyenoord Foto: © Pro Shots

Cody Gakpo maakte zondag in De Kuip twee fraaie goals in de topper tegen Feyenoord. Rafael van der Vaart genoot van Gakpo zijn doelpunten en vindt één van de twee 'het doelpunt van het jaar'. Dat vertelt hij aan tafel bij Studio Voetbal.

In de uitzending kwamen de twee goals nog eens voorbij. "Ik vind dit het mooiste doelpunt van de hele competitie", sprak Van der Vaart over de 0-2 waar Gakpo de combinatie met Eran Zahavi aanging en vervolgens de bal over Ofir Marciano heen stifte. "Eigenlijk had hij hem gewoon binnen moeten schieten, dan had Zahavi de credits gekregen. Nu gaat het alleen maar over dat 'trekstiftballetje'", zegt Van der Vaart lachend.

Ook Ibrahim Afellay is lovend over de vice-aanvoerder van PSV. "We hebben hem al meerdere malen positief belicht, maar er staat geen enkele maat op deze jongen. Hij is heel constant en lijkt totaal niet onder de indruk, van niks niet. Hij heeft zich vandaag wederom in de kijker gespeeld van grote clubs."

Op de vraag of Gakpo deze zomer al een volgende stap moet maken, of nog een jaar moet wachten is Afellay duidelijk. "Als er een droomclub komt, dan ga je toch? Het is afhankelijk van welke clubs er komen, maar deze jongen zit in een luxepositie."

Pierre van Hooijdonk vindt dat de club er alles aan moet doen om de buitenspeler nog een jaar in Eindhoven te houden. "PSV krijgt volgend seizoen een heel goede kans om de titel te pakken", denkt Van Hooijdonk. "Hetzelfde geldt voor Feyenoord. Er gaat een nieuw Ajax komen en we moeten nog maar zien hoe dat straks in elkaar gaat passen. Als je kampioen wil worden, moet je je beste speler behouden. Gakpo is voor dit PSV cruciaal."

Erick Gutierrez wordt gefeliciteerd

PSV wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

PSV is al zeker van de tweede plek, maar speelt zondagmiddag nog wel de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij het al gedegradeerde PEC Zwolle. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity voor een overwinning van PSV nu maar liefst 30 keer je inzet! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties