Lodewijks over verongelukken vrouw: "Dan komen al die gedachten op"

Patrick Lodewijks
Patrick Lodewijks Foto: © Pro Shots

Patrick Lodewijks debuteerde bij PSV en kende een lange carrière als doelman. Nadien werd hij keeperstrainer en na een avontuur bij het Engelse Everton terug in ons land bij het Nederlands Elftal om dezelfde functie te vervullen.

Hoewel de oud-doelman zowel op het veld en als keeperstrainer mooie avonturen beleefde, kende hij privé grote tegenslag. Zo verloor hij zijn vrouw door een tragisch auto-ongeluk, waar hij met Voetbal International op terugblikt.

"Wij woonden in Eersel, daar hadden we een mooie boerderij. Ik stond elke ochtend om kwart voor zes op en meestal werd Yvonne dan ook wel even wakker. Maar dit keer bleef ze doorslapen dus gaf ik haar die dag geen kus. Daar heb ik heel lang last van gehad. Het was de laatste keer dat ik haar zag, in leven. Om half negen werd ik gebeld door mijn oudste dochter, Naomi. De politie stond aan de deur. Ik dacht: iets met mijn moeder, want die sukkelde een beetje met haar gezondheid. Het was niet mijn moeder."

Toch was het niet zijn moeder, het meest vreselijke nieuws kwam binnen. "Naomi zei meteen. 'Mama heeft een auto-ongeluk gehad en ze is overleden.' Het is echt zo'n stom toeval geweest allemaal. Yentl, onze middelste dochter, wilde die dag de auto graag hebben dus werd Yvonne opgepikt door een collega. En dan komen al die gedachten op. Wat als het andersom was gegaan en Yvonne had gereden? Wat als ik haar toch even twee minuten had gebeld? Dan was die vrachtwagen er waarschijnlijk niet geweest."

De auto waar Yvonne in zat werd aangetikt door een vrachtwagen. De auto kwam links tegen de vangrail tot stand waarop een auto met 120 kilometer per uur op de het stilstaande voertuig reed. "Het was instant. Meteen overleden, geen schijn van kans. In het begin kon ik daar totaal niet mee omgaan. Die eerste weken beleef je in een roes en we kenden gelukkig genoeg mensen die een vangnet vormden voor onze dochters en mijzelf. Voor de uitvaart zijn we samengekomen in het Parktheater van Eindhoven, waar 1.200 mensen waren. Het afscheid was ongelofelijk, hartstikke mooi."

Lees meer:
0 reacties