Lens schrok: "What te fuck, gaan ze die kort en klein slaan?"

Jetro Willems en Jeremain Lens
Jetro Willems en Jeremain Lens Foto: © Pro Shots

Jeremain Lens speelde voor de nodige (top)clubs in zijn lange carrière. De oud-speler van PSV stond bijvoorbeeld onder contract bij Dinamo Kiev, waarna driekwart jaar later de oorlog in de Krim uitbreekt.

"Het is onrustig geweest, maar ik heb me in Kiev nooit onveilig gevoeld. De club heeft ons daarin ook heel erg beschermd. Het was een politieke strijd, maar het werd niet vermengd met voetbal", vertelt Lens aan Voetbal International. De aanvaller denkt dat het voetbal een uitlaatklep is voor de bevolking van het land. Toch ziet ook Lens niet alledaagse dingen gebeuren in Oekraïne.

Op een dag staat hij met zijn auto voor het stoplicht, als hij allemaal mannen met bivakmutsen aan ziet komen. "Ze kwamen aanzetten met allemaal knuppels en andere voorwerpen. Ik dacht: What the fuck. Gaan ze nou mijn auto kort en klein slaan?’ Ze liepen voorbij en in de achteruitkijkspiegel zag ik dat een politieauto compleet kapot werd geslagen. Die politieauto reed de auto voor zich aan om erlangs te kunnen", aldus Lens.

Lees meer:
0 reacties