Noa Lang heeft eigen documentaire: "We wilden hem begrijpen"

Noa Lang viert een treffer in het speciale PSV-shirt met Philips op de borst
Noa Lang viert een treffer in het speciale PSV-shirt met Philips op de borst Foto: © Pro Shots

Vanaf aanstaande vrijdag is er op Amazon Prime een vierdelige documentaire te zien over Noa Lang. De aanvaller werd al voor zijn transfer naar PSV van dichtbij gevolgd.

Regisseur Bart van den Aardweg wilde een weinig verhullend beeld geven van de zoektocht van Lang naar volwassenheid. "Noa is niet lastig", verzekert hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "We wilden hem begrijpen. Mensen vinden van alles van Noa, maar voor ons was het interessant om uit te vinden waarom hij de dingen doet zoals hij ze doet."

Niet alleen het voetbal, maar ook alle bijzaken staan centraal in 'Lastpak'. "Noa is een mediafenomeen en daarom ook interessant, maar als maker is het vooral boeiend geweest om het verhaal achter zijn gedrag te laten zien”, aldus Van den Aardweg. "Dat hij voor het eerst zijn zoon in handen krijgt, is fascinerend. Dat moment staat voor iets groters voor hem en gaat over echt volwassen worden."

Onder andere is te zien hoe zijn transfer naar PSV afgelopen zomer bijna afketste tijdens de medische keuring omdat Club Brugge niet verder wil. Ook komen bekenden als Memphis Depay, Denzel Dumfries en Erik ten Hag aan het woord over de vleugelaanvaller.

Lees meer:
0 reacties