Lang blikt terug op Ajax-clash: "Heeft me nooit meer succes gewenst"

Noa Lang in zijn tijd bij Ajax
Noa Lang in zijn tijd bij Ajax Foto: © BSR Agency

Noa Lang draagt een bepaald stempel met zich mee en de PSV'er is zich daar ook bewust van. De aanvaller meent te weten waar het is begonnen. In zijn tijd bij Ajax clashte Lang met toenmalig trainer Erik ten Hag.

"Ik weet dat ik een type ben dat het bloed onder je nagels vandaan kan halen, omdat ik zeg wat ik denk. Voor een trainer kan dat ook niet altijd makkelijk zijn, en ik ben ook gewoon een winnaar", stelt Lang in de serie Noa Lang: Lastpak, waarin hij onder andere terugblikt op de bekerwedstrijd tegen Telstar.

In dat duel liet Lang een ogenschijnlijk onhaalbare bal van Dusan Tadic lopen, waar Tadic vervolgens iets van zei. Lang reageerde, waarna Ten Hag hem een uitbrander gaf. "Je moet je mond houden en luisteren. Het is onze wedstrijd, niet jouw wedstrijd!", riep de trainer van Ajax.

"Dat is ook zoiets, daar is mijn stempel begonnen", denkt Lang, inmiddels speler van PSV. "Tadic had de bal, hij speelt die bal veel te hard, de bal gaat uit en hij zegt: 'je moet eerder rennen, dan houd je hem binnen.' Ik zeg tegen hem: 'je moet die bal gewoon goed spelen.' Wie krijgt er op zijn kop, waar de microfoon naast staat? Ik. Het maakt me niet uit wie je bent, ook al was ik toen negentien. Als mij onrecht wordt aangedaan, dan zeg ik dat gewoon."

Lang toont vervolgens een bericht dat hij naar zijn oud-trainer stuurde, met het verzoek om hem naar Club Brugge te laten gaan. "Kijk, ik heb het zelfs hier. Ik heb hem een hele Bijbeltekst gestuurd, met 'je moet me gewoon laten gaan, stop met mij te demotiveren'. Hij heeft me ook nooit meer succes gewenst of wat dan ook. Niet eens een appje, helemaal niks."

Dat raakte de aanvaller. "Dat is wel zoiets waarvan ik dacht… oké, niet eens succes, tegen jouw speler. Ik heb toen gewoon een zak gepakt, al mijn schoenen erin gedaan en gezegd: 'ik kom niet meer, man'. In mijn hart wilde ik bij Ajax blijven, maar mijn verstand zei me dat ik weg moest."

Lees meer:
0 reacties