Land trekt aandacht: "Ook buiten de grenzen staat hij op de radar"

Tygo Land namens PSV
Tygo Land namens PSV Foto: © Pro Shots

Tygo Land is een van de grootste jeugdige talent van PSV. De jonge middenvelder blinkt wekelijks uit in de Keuken Kampioen Divisie. Een plek veroveren op het middenveld van PSV lijkt een kwestie van tijd.

"Het is niet vreemd dat iedereen binnen PSV grote verwachtingen heeft van de jonge middenvelder. Tijdens de eerste speelronde van het huidige Eredivisie-jaar liet Peter Bosz de groeibriljant debuteren in de hoofdmacht. Een paar maanden later werd hij definitief overgeheveld naar het eerste elftal, al maakt hij dus nog wel geregeld zijn meters bij de beloften", weet Bart Frouw van Voetbal International.

Zijn kwaliteiten blijven niet onopgemerkt. "Ook buiten de landsgrenzen staat Land op de radar. Zo werd hij in oktober samen met Ajacied Jorrel Hato door de Engelse kwaliteitskrant The Guardian opgenomen in een lijst met de zestig grootste voetbaltalenten van de wereld, die geboren zijn in 2006."

"Het is een eervolle vermelding voor Land, die nog tot de zomer van 2025 onder contract staat in Eindhoven. PSV hoopt de middenvelder voor langere tijd aan zich te kunnen binden. Als je zijn de cijfers van Land ziet, is dat niet meer dan logisch. Net als zijn hoge notering in het VI-spelersklassement", besluit Frouws.

Lees meer:
0 reacties