Land maakt indruk in eerste divisie: "Hoogste passnauwkeurigheid"

Tygo Land tegen FC Emmen
Tygo Land tegen FC Emmen Foto: © Pro Shots

Tygo Land staat momenteel tweede in het spelersklassement van de Keuken Kampioen Divisie. De middenvelder van Jong PSV valt op door zijn sublieme passing.

"Die goede cijfers zouden veroorzaakt kunnen worden door conservatieve passing, maar dat is niet het geval. Land kiest vaak voor de optie vooruit en raakt ook niet paniek als het doel van de tegenstander in zicht komt, en de ruimtes dus kleiner worden", weet Bart Frouws van Voetbal International.

Aanvallend is hij zeer nauwkeurig. "Wat heet, de 18-jarige middenvelder heeft van alle spelers in de KKD zelfs de hoogste passnauwkeurigheid op de helft van de tegenstander (89%). Bovendien is hij ook het zuiverst in de passing in de laatste dertig meter van het veld, het gebied in en rondom het vijandelijke strafschopgebied (84% van zijn passes komt aan)."

Ook rushend met de bal weet hij zijn weg naar voren te vinden. "Het dribbelen met de bal aan de voet is een sterk wapen. Zo bleek onlangs nog in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. Daarin was Land twee keer trefzeker na een lange rush. Bij de eerste goal pikte hij de bal net over de middenlijn op, om daarna met een slalom het strafschopgebied te bereiken en te scoren. Je kunt een paar vraagtekens zetten bij het defensieve werk van de Emmenaren, maar het was wel een knap doelpunt."

Lees meer:
0 reacties