Land kon ook naar FC Groningen: "Dat was ook wel pikant misschien"

Tygo Land tijdens zijn debuut voor PSV
Tygo Land tijdens zijn debuut voor PSV Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen verkocht Tygo Land in 2022 voor zeven ton aan PSV. De 17-jarige middenvelder groeide op vlakbij FC Groningen, maar koos op jonge leeftijd toch voor SC Heerenveen.

Een persoonlijke keuze, zo vertelt Land in het Dagblad van het Noorden. "Ik werd op mijn vierde al eens benaderd door FC Groningen, maar daar kon ik qua leeftijd nog niet terecht. Bij Heerenveen mocht ik op mijn vijfde al wel aansluiten bij de voetbalschool. Dat heeft helemaal in het begin een rol gespeeld", legt de jongeling uit.

Hij voelde zich goed bij SC Heerenveen. "Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren dat ik op mijn eerste dag bij Heerenveen aankwam als klein mannetje en dat ik gelijk van alle kanten geholpen werd. Ze wisten dat ik nieuw was en ontfermden zich volledig over mij, wezen me de kleedkamer, hielpen me overal bij. Het gaf een heel warm gevoel."

"Ik deed het ook meteen goed, voelde zelfs op die jonge leeftijd al vertrouwen. Je bent daar met tachtig jongens en je weet dat er maar elf in een team gaan. Vrij snel stond vast dat ik wel een plekje in de selectie zou kunnen krijgen", vervolgt Land, die op zijn zevende toch nog stage ging lopen bij FC Groningen.

In die periode viel ook nog een oefenwedstrijd tussen SC Heerenveen en FC Groningen. "Toen heb ik nog tegen al die gasten van Heerenveen gespeeld. Dat was best grappig en ook wel pikant misschien, maar dat heb je op die leeftijd nog niet zo door. Ik wist op dat moment al wel dat ik sowieso weer terug wilde keren naar Heerenveen. Daar was ik eigenlijk na twee weken stage al over uit. Mijn gevoel was in Friesland gewoon super goed."

Bij SC Heerenveen leerde Land naar eigen zeggen 'meer'. "Ik merkte dat de aanpak professioneler was. Mijn keuze moest het beste voor mezelf zijn, vond ik. Daarin was mijn gevoel doorslaggevend", aldus de middenvelder, die uiteindelijk dus vertrok naar PSV.

Lees meer:
0 reacties