Land: "Heb meer minuten helemaal in eigen hand, maar ik ben niet gek"

Tygo Land tegen Heracles Almelo
Tygo Land tegen Heracles Almelo Foto: © Pro Shots

Tygo Land (17) laat dit seizoen een goede indruk achter bij Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. Op zondagmiddag mocht hij 90 minuten meedoen in de oefenwedstrijd van PSV tegen Heracles Almelo.

"We waren wat zoekende", begint Land na afloop tegenover Voetbal International. "Ook omdat zij in een 5-3-2 speelden. Maar al met al ging het wel goed. Je merkt wel dat het weer opstarten is. Na zestig minuten schiet de vermoeidheid er wat in. Toen werd het wat rommeliger op het veld, maar dat hebben jullie ook wel gezien, denk ik."

Land kwam dit seizoen pas tot één invalbeurt bij het eerste elftal. "Natuurlijk hoop je op meer minuten. Maar dat heb ik helemaal in eigen hand. Hoe goed ik het doe en of ik dat afdwing. Maar ik ben niet gek. Er staat een heel goed PSV. Als ik kansen krijg, dan moet ik die grijpen. Ik weet hoe goed het nu gaat. Daar kan ik alleen maar van leren", vervolgt de jonge middenvelder.

"Bij het eerste ligt de intensiteit zo hoog. De positiespelen zijn zó goed. Als je één keer een verkeerde aanname hebt, wordt de bal gewoon afgesnoept. Dat is wel een klimaat waar je als speler heel graag in wil zitten. Dat is fantastisch om mee te maken. Er is geen beter podium voor mij om te kunnen leren. Ik merk wel wat het verschil is tussen mij en echte topspelers. Ik zie nu van dichtbij wat het verschil tussen mij en Joey (Veerman, red.) of Jerdy (Schouten, red.) is. De hoge intensiteit moet ik nog in groeien", besluit Land.

Lees meer:
0 reacties