Lammers blikt terug: "De club bleek me al een tijd te volgen"

Sam Lammers namens FC Utrecht
Sam Lammers namens FC Utrecht Foto: © Pro Shots

Sam Lammers streek afgelopen winter neer bij FC Utrecht. Zodoende keerde de inmiddels 26-jarige spits terug op de Nederlandse velden, waar hij eerder bij PSV en SC Heerenveen speelde.

Binnen vijf jaar speelde Lammers voor die drie clubs, Atalanta Bergamo, Eintracht Frankfurt, Empoli, Sampdoria en Rangers. Grote contrasten, zo weet hij: "Bij PSV speel je om de prijzen, met Atalanta haalden we de finale van de Coppa Italia en bij Eintracht wonnen we de Europa League", vertelt hij aan Voetbal International.

"Maar met Empoli en vooral Sampdoria vochten we tegen degradatie. Ook al waren het vaak korte periodes, juist van die variatie heb ik ontzettend veel geleerd. Je leert verschillende talen, leeft in verschillende culturen en voetbalt onder verschillende omstandigheden", merkt Lammers op.

De Brabander groeide op bij PSV, maar koos in 2020 voor een overstap naar Atalanta. "Ik vond Atalanta een mooie stap. De club bleek me al een tijd te volgen en deed het zowel nationaal als internationaal goed. Hoewel ik voornamelijk als invaller fungeerde, heb ik er een mooie tijd gehad", blikt Lammers terug.

Lees meer:
0 reacties