Kwakman: "Tegenstanders zeiden toen al: 'effe serieus, die Veerman..'"

Joey Veerman is sinds afgelopen winter PSV'er en daar zijn de Eindhovense supporters maar wat blij mee. Kees Kwakman blijft het onbegrijpelijk vinden dat zijn dorpsgenoot niet eerder is opgepikt door een club bij FC Volendam.

"Ik weet nog, het jaar dat ik bij VVV speelde, dat we tegen FC Volendam moesten", herinnert doelman Maarten de Fockert zich in de Cor Potcast. "Jij (Kees Kwakman, te gast in de podcast, red.) deed toen niet mee. Je was afgehaakt vlak voor de wedstrijd. Wij dachten allemaal: 'lekker, Kwakman doet niet mee', maar toen werd je vervangen door Joey Veerman. Echt, niet normaal. Van het kastje naar de muur."

"Dat was zijn eerste wedstrijd voor FC Volendam", reageert Kwakman. "Onbegrijpelijk dat het zo lang heeft geduurd voordat een club hem heeft genomen. Hij wilde zelf niet weg? Hij wilde zo snel mogelijk weg!

"Als jij dat tijdens een wedstrijd al van een tegenstander hoort...", gaat Kwakman verder. "Niek Vossenbelt van FC Den Bosch zei toen al na een half uur: 'die Veerman... effe serieus...' Ook tegen Sparta gebeurde dat. Toen kwam David Mendes da Silva er in en die kwam bij mij te staan. Wij kenden elkaar een beetje, want we hadden al vaker tegen elkaar gespeeld. Het eerste wat hij tegen me zei was: 'Wát een speler die Veerman'. Maar niemand haalde Joey op.

"Zelfs Sparta had, na die wedstrijd, twee havenboeren op moeten bellen en vragen om 250.000 euro. Veerman had vijf ton in zijn contract staan. Maar goed, uiteindelijk is hij goed terechtgekomen", aldus de Volendamse oud-voetballer.

Cody Gakpo juicht na zijn doelpunt tegen Polen

Nederland wint voor 50 (!) keer je inzet

Interlands! Het Nederlands elftal speelt zondagavond de Nations League-wedstrijd tegen België. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van Oranje. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
PSV -
zo 9 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
PSV -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
FC Utrecht -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Groningen -
-
PSV -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 7 18 18
2 Ajax 7 17 18
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
Bekijk de hele stand