Kwakman duidelijk: "Dat is gewoon een fout van Joël Drommel"

Kees Kwakman bij ESPN
Kees Kwakman bij ESPN Foto: © Pro Shots

PSV ging zondag rusten met een 1-0 achterstand tegen NEC Nijmegen. Joël Drommel ging, niet voor het eerst dit seizoen, in de fout bij PSV, zag ook analist Kees Kwakman.

"Dat is gewoon een fout van Drommel. We weten echt wel dat Schöne zo'n dwarrel vrije trap heeft, dat heeft hij meerdere malen al laten zien. Maar deze valt volgens mij nog wel mee. En dan wil Drommel hem stompen, en dan stompt hij hem per ongeluk naar rechts. En Matsson is degene die vervolgens het alertst reageert", begint Kwakman bij ESPN.

Drommel was niet de enige PSV'er die eraan moest geloven. "Ik vind dat PSV veel te veel door het midden speelt. En die voorzetjes die ze geven die zijn echt wel gevaarlijk en daar daar komt er direct echt wel een van op het hoofd van Carlos Vinícius ofzo. Maar ik vind echt dat PSV het via de zijkanten moet zoeken."

"En misschien denk ik wel te simpel, hoor. Maar je beste speler zet je toch gewoon op de beste positie? Cody Gakpo zet je toch gewoon op links? Hij had een goede actie op rechts, maar je ziet toch dat het onwennig is. En dan zet je toch gewoon Bruma rechts? Gakpo zet je toch gewoon links?", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand