Kuijt ziet in: "Linksom of rechtsom komt dat bij spelers binnen"

Dirk Kuijt
Dirk Kuijt Foto: © Pro Shots

Het Nederlands Elftal stond er goed op bij velen na twee wedstrijden op het Europees Kampioenschap voetbal. De pijnlijke nederlaag leverde een storm aan kritiek op bij de wereldwijde media waar vooral PSV'er Joey Veerman het moest ontgelden, hetgeen de spelers niet gemist zullen hebben. Dat ziet ook oud-international Dirk Kuijt in.

Kuijt blikt met ESPN terug op zijn eigen carrière en trekt een vergelijking met nu. "Ik weet nog wel dat wij in 2010 tegen elkaar zeiden dat we in een tunnel zaten. Alleen je ontkomt niet aan de druk van buitenaf. Ik zei daarom ook tegen een bekende van me voorafgaand aan de wedstrijd tegen Oostenrijk dat het voor het gevoel heel belangrijk was om een goed resultaat te halen ondanks dat Oranje zich al had geplaatst. Anders krijg je de hetze over je heen dat er heel veel dingen niet goed zijn."

De kritiek op Oranje kwam van alle kanten, zo zag ook Kuijt. "Je kunt je proberen daarvoor af te sluiten, maar linksom of rechtsom komt dat toch binnen via vrienden of familie. Je krijgt dat altijd mee. Op zulke eindtoernooien is het mooiste dat het Oranjelegioen meeleeft en achter je staat, maar meeleven betekent ook dat er negatieve emoties bij gepaard gaan als het minder gaat. Voor een aantal jongens is dat een nieuwe ervaring. Ik weet zeker dat die ervaring ze wel sterker gaat maken."

Lees meer:
0 reacties