Kritiek op taalgebruik Noa Lang: "Belangrijker dan zwangere vrouw"

Noa Lang
Noa Lang Foto: © Orange Pictures

Verbazing op social media om een scène uit de documentaire Lastpak over het leven van PSV'er Noa Lang. De straattaal van hem wordt door veel kijkers niet gepruimd, zo is op te maken uit de reacties. Een gesprek met zijn vriendin Blossom de Weerd, oftewel Blossom Blue, leidt tot afkeurende reacties.

In de eerste aflevering heeft Lang net te horen gekregen dat hij is opgenomen voor de selectie van Oranje voor het WK in Qatar. In de bewuste scène belt de vleugelspeler druk met iemand over welke voetbalschoenen hij wenst te gebruiken op het eindtoernooi.

Terwijl Lang druk bellende is, maakt zijn vriendin hem heel duidelijk dat hij haast moet maken. “No, je kunt dit ook in de auto doen. Ik moet echt weg”, zegt De Weerd tegen Lang. Na het ophangen roept hij zijn vriendin en zegt: "Broer! En dan? Ik praat over voetbalschoenen, man. Gek. Vriend, zonder die voetbalschoenen was ik niet eens op een WK. Ik heb toch goede voetbalschoenen nodig, of wat?", aldus Lang.

Een video van de scene wordt onder meer breed uitgemeten op TikTok. De toon en de woordkeuze van Lang tegenover De Weerd zorgt tot verbaasde en afkeurende reacties in de comments. "Deze documentaire geeft geen beter beeld van hem. Ik vind hem oprecht een klein kind, dat niet eens respect kan tonen voor zijn vriendin" schrijft iemand bijvoorbeeld. Een ander reageert cynisch: “De kleur van die voetbalschoenen was gewoon belangrijker dan zijn zwangere vrouw die haast heeft."

Lees meer:
0 reacties