Kritiek op Jong-ploegen weerlegd: "Kijk naar een speler als Gakpo"

Cody Gakpo
Cody Gakpo Foto: © Pro Shots

Er is al jarenlang kritiek op de Jong-ploegen die actief zijn in de Keuken Kampioen Divisie. Tim Gilissen is technisch manager van FC Utrecht en ook de Domstedelingen hebben, net als PSV, een Jong-ploeg. Ervaring opdoen op het hoogste niveau, is volgens de bestuurder het belangrijkste kenmerk van een Jong-ploeg in de Eerste Divisie.

"Ontwikkeling is een grillig proces", zegt Gilissen tegen Voetbalzone. "In de regel hebben spelers dertig tot zestig wedstrijden op een dergelijk niveau nodig voor ze de volgende stap kunnen maken. Spelers als Frenkie de Jong, Kenneth Taylor, Cody Gakpo en Quinten Timber."

De bestuurder vervolgt: "Zij hebben allemaal via een Jong-ploeg de weg omhoog gevonden. Mannelijker worden, de hardheid van wedstrijden en omgaan met teleurstellingen. Dat hebben zulke jongens nodig en hier kan dat."

"In de eerste jaren was er veel discussie over regelgeving en competitievervalsing. Door aanpassing van de regels, maar je ziet ook dat clubs met Jong-teams eigen beleid maken. Het wordt een echte kern met spelers die achttien, negentien of twintig jaar zijn. Het is echt een springplank om door te groeien naar het hoogste niveau", aldus Gilissen.

Lees meer:
0 reacties