Kritiek op Gözübüyük na twijfelachtige penalty: "Dit is toch idioot?"

Serdar Gözübüyük
Serdar Gözübüyük Foto: © Pro Shots

PSV leed belangrijk puntverlies nadat scheidsrechter Serdar Gözübüyük een penalty gaf na een vermeende handsbal van PSV-speler Mauro Júnior. PSV heeft na de wedstrijd nog geprobeerd om contact te krijgen met de KNVB.

Tijdens de uitzending van Studio Voetbal liet Jeroen Stekelenburg weten dat PSV een poging heeft gedaan om contact te krijgen met de KNVB. "Eenmaal in de bus, op een wat rustig moment, hebben ze contact gezocht met Gözübüyük en de KNVB, maar niemand wil reageren."

Analisten Rafael van der Vaart en Ibrahim Afellay zaten aan tafel bij Studio Voetbal en waren het met elkaar eens dat de strafschop nooit gegeven had mogen worden. Volgens Van der Vaart fluit Gözübüyük pas nadat boze Feyenoorders op hem afgestormd komen.

"Hij fluit niet, totdat alle spelers van Feyenoord op hem af rennen. Als jullie zo hard springen, dan zal het wel hands zijn geweest, moet hij gedacht hebben. Dit is toch idioot? Wacht dan even, uiteindelijk komt dan via de VAR de waarheid wel", aldus Van der Vaart.

Ook Ibrahim Afellay vindt het een schande. "Mensen vragen vaak: "Waarom draait hij zich om?" Dat is een natuurlijke en menselijke reactie. Maar het belangrijkste is: de handen zitten niet op een plek waar ze niet horen. Werkelijk waar: dit is een schande. Dat Gözübüyük ook niet voor de camera komt is toch alleszeggend. Nu roept het alleen maar meer vragen op."

Lees meer:
0 reacties