Kraay wil wissel bij Oranje: "Veerman en Schouten op het middenveld"

Joey Veerman tegen Polen
Joey Veerman tegen Polen Foto: © BSR Agency

Oud-PSV'er Xavi Simons zag zijn doelpunt afgekeurd worden tegen Frankrijk, maar verder wist de aanvallende middenvelder weinig indruk te maken. Zowel Hans Kraay junior als Rafael van der Vaart is kritisch op de spelmaker die dit seizoen bij zijn club RB Leipzig zo goed was.

"Je ziet: hij is niet op zijn plek bij het Nederlands elftal", stelt Van der Vaart bij de NOS. "Hij voelt zich niet vrij. Hij neemt ook foute beslissingen in zijn passing. Normaal is hij heel sterk aan de bal, ook al is hij klein, maar hier verloor hij twee of drie keer simpel de bal. Het kan allemaal een beetje beter."

Kraay is bij ESPN meer uitgesproken. Hij denkt dat de voetballer zijn basisplaats kwijt is in de volgende wedstrijd. "Hij heeft heel veel wedstrijden de kans gekregen. Ik had zoiets, en dat zullen meer mensen gehad hebben, van: laat het nu maar zien, anders is een keer iemand anders aan de beurt. Hij heeft het niet laten zien, ook niet op 10."

Kraay zou daarom tegen Oostenrijk teruggaan naar het middenveld van de eerste wedstrijd.  "Ik zou het niet gek vinden als Joey Veerman en Jerdy Schouten op het middenveld staan, met Tijjani Reijnders op 10. En dan misschien Donyell Malen een keer vanaf de rechterkant. Jeremie Frimpong beviel daar ook niet."

Lees meer:
0 reacties