Kraay vergelijkt mogelijke PSV-aanwinst met icoon: "Beetje die flair"

Hans Kraay junior
Hans Kraay junior Foto: © Pro Shots

Volgens Hans Kraay junior is het niet gek als zowel PSV als Feyenoord zich gaan melden voor NEC-verdediger Philipe Sandler. De ESPN-analist is net als Willem van Hanegem erg te spreken over Sandler.

"Terecht, ja", reageert Kraay op het advies van Van Hanegem, die zei dat Feyenoord werk van de verdediger moet gaan maken. "Sandler... Ik weet het niet, dit is misschien wel heel raar om te zeggen, maar ik ga het toch doen: als hij de bal heeft, dan heeft hij een beetje de flair van een inschuivende Franz Beckenbauer."

"Hij mag niet in zijn schaduw staan, nog geen dertig meter", verdedigt de analist zichzelf snel. "Maar hij straalt wel wat uit. Sandler heb ik wel eens in mijn nek gehad toen hij nog bij PEC Zwolle zat. Toen zei hij: jij vindt mij een goede speler, maar een oud wijf in de duels. Dat heb ik gezegd, maar hij is kopsterk, zit kort en tackelt. Aan de bal is hij een tweede Jerdy Schouten van achteruit, als Schouten bij PSV centraal speelt. Dus ik zou er ook niet van staan te kijken als PSV komt."

Lees meer:
0 reacties