Kraay lyrisch over PSV-speler: "Heeft te weinig credits gehad"

Hans Kraay jr.
Hans Kraay jr. Foto: © Pro Shots

Hans Kraay junior deelde zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie dat het een bijzonder goede zet zou zijn als PSV Sergiño Dest nog een seizoen weet te behouden. De ESPN-analist is erg onder de indruk na zijn optreden in de 6-0 overwinning tegen Vitesse.

“Ik heb gisteren heel erg op hem gelet. Hij gáát, hij doet, hij is snel, hij schakelt om”, somt de analyticus op. Kraay junior begeleidt beelden van de Amerikaanse vleugelverdediger tegen Vitesse.

De analist heeft dit niet eerder gezien in de Eredivisie. “Ik ken geen enkele back die op de rechtsback van de tegenpartij afgaat en daar binnendoor of buitenom gaat. En kijk hem hier”, wijst Kraay junior naar beelden van een terugsprintende Dest. "Dit is het moderne voetbal."

“Hij is rechts, maar met zijn linkerbeen heeft hij ook nog een heel fijn voorzetje. Hij heeft in dit kampioensjaar misschien wel iets te weinig credits gehad, want ik vind het een fantastische speler. Wat is hij ongelofelijk goed", aldus een lyrische Kraay

“Dit is een speler die in de top van Europa voor zoveel clubs interessant is”, stelt tafelgast Sjoerd Mossou over de nabije toekomst van de verdediger. “Als hij naar een goede club uit Engeland of Spanje kan, is hij denk ik niet te houden.”

Lees meer:
0 reacties