Kooij opnieuw hard aangepakt: "Mensen vinden dat onuitstaanbaar"

Joey Kooij
Joey Kooij Foto: © Pro Shots

Sjoerd Mossou ziet dat Joey Kooij zichzelf vooral met zijn gedrag in de problemen helpt. De scheidsrechter stond deze week in het middelpunt van kritiek na zijn optreden bij PSV-FC Twente (1-0).

Volgens Mossou schat Kooij situaties vaak helemaal verkeerd in en zorgt zijn reactie voor enorm veel irritatie. Zo blijkt uit de rode kaart die Sander Boschker afgelopen zondag in de slotfase ontving voor zijn emotionele reactie, aldus Mossou. "Kooij voelt dat helemaal niet aan. Sterker nog, hij slaat voortdurend de plank mis, waardoor als hij een fout maakt, hij dat driedubbel dwars terugkrijgt", stelt hij in de AD Voetbalpodcast. "Mensen vinden dat onuitstaanbaar."

Dat Kooij niet zo'n goede scheidsrechter is, is volgens Mossou dus niet de grootste bron van irritatie. "Vroeger had je Siemen Mulder. Die was ook heel slecht, maar dat was een hele aardige, lieve man. Spelers vonden dat ook allemaal", herinnert de journalist. "Dan heb je toch iets van 'Ach hij geeft een totaal onterecht strafschop, maar het is wel een lieve kerel'. Bij Joey Kooij is dat niet."

Lees meer:
0 reacties