KNVB geeft fout Gözübüyük toe: "VAR had moeten ingrijpen"

PSV-spelers halen verhaal bij scheidsrechter Gözübüyük
PSV-spelers halen verhaal bij scheidsrechter Gözübüyük Foto: © Pro Shots

De KNVB heeft maandag voor het eerst gereageerd op de discussie over de penalty die Feyenoord zondag kreeg. De voetbalbond ziet in dat scheidsrechter Serdar Gözübüyük niet goed heeft gehandeld en dat de VAR ook meer had moeten zien.

Diep in blessuretijd kreeg PSV-verdediger Mauro Júnior de bal ongelukkig tegen zijn ellenboog aangeschoten door Jens Toornstra. Gözübüyük geeft de penalty pas na hevig appelleren van de Feyenoorders. Dit tot groot ongeloof van PSV-spelers.

Volgens de voetbalbond uit Zeist heeft de arbitrage niet goed gehandeld. "Ook wij zijn van mening dat het geen penalty had moeten zijn en dat de VAR had moeten ingrijpen", aldus een woordvoerder van de KNVB. Waarom Gözübüyük niet naar het scherm ging blijft onduidelijk. De veelbesproken scheidsrechter wilde na de wedstrijd ook niet voor de camera reageren op het moment.

Ondanks de mening van de KNVB schiet PSV er niks mee op. Het verandert niks aan de uitslag voor de Eindhovenaren en ook de kampioenskansen blijven zo goed als verkeken.

Erick Gutierrez wordt gefeliciteerd

PSV wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

PSV is al zeker van de tweede plek, maar speelt zondagmiddag nog wel de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij het al gedegradeerde PEC Zwolle. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity voor een overwinning van PSV nu maar liefst 30 keer je inzet! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties