Klaas Dijkhoff: "Lijkt me niet handig dat ik spelers ga aandragen"

Klaas Dijkhoff in het Philips Stadion
Klaas Dijkhoff in het Philips Stadion Foto: © Pro Shots

De RvC van PSV is een controlerend orgaan binnen de club en zo ziet Klaas Dijkhoff dat natuurlijk ook. Eén keer in de zes weken wordt er overlegd, maar tijdens transferwindows is er meer contact.

"Wij moeten niet van dag tot dag discussies hebben over spelers", vertelt Dijkhoff aan Voetbal International. "Het lijkt me niet handig dat ik spelers ga aandragen, want dan kom je uit op de visie-Waterreus: een goede keeper, twee topspitsen en de rest Björn van der Doelens. Voor de window begint, spreken we een plan door. Over de budgetten en waar de directie op mikt."

"Dan kunnen wij nagaan of het logisch is", gaat het kopstuk van de VVD verder. "Willen we gelijkmatig opbouwen over meerdere windows en elke positie langzaam verbeteren? Of zeg je: Als ik een 8+-speler kan krijgen, gaan we er altijd voor?"

"Dan kan het zijn dat de buitenwacht daar van alles van vindt wanneer de transfers plaatsvinden, maar wij hebben dan vooraf al bepaald of het logisch is en wat de risico’s zijn. Op zo’n manier kan je een transferwindow redelijk gerust in, want op de laatste dag komen er namen voorbij die wij ook moeten googelen natuurlijk", aldus Dijkhoff.

Lees meer:
0 reacties