Kieft trekt pijnlijke conclusie: "Hij zal hem niet meer opstellen"

Wim Kieft
Wim Kieft Foto: © Orange Pictures

Wim Kieft denkt dat er veel clubs twijfels hebben gekregen over Joey Veerman, na zijn teleurstellende optreden tegen Oostenrijk. Kieft heeft te doen met de PSV'er, maar weet ook dat dit soort dingen bij het topvoetbal horen.

"Voor iemand als Joey Veerman pakte het groepsduel met Oostenrijk even anders uit dan voor Koeman", schrijft Kieft in De Telegraaf. De voormalig voetballer doelt daarmee op het feit dat Veerman in een dipje zit, terwijl Koeman met Oranje na de nederlaag tegen Oostenrijk nu Roemenië treft in de achtste finale. "Even werd vooral in Nederland gedacht dat hij de nieuwe Toni Kroos was."

Dat verliep dinsdag heel anders. Veerman werd na 25 minuten gewisseld. "De speelwijze van Oostenrijk met het snel onder druk zetten van de Nederlanders bij balbezit was Veerman gewoon te machtig. Dat heeft gewoon met kwaliteit en handelingssnelheid te maken. Veel mensen en veel van zijn medespelers zeggen het dan zielig te vinden voor Veerman."

"Het zijn ook vreselijke momenten voor een international. Tegelijkertijd is het topvoetbal en dat is niet altijd plezierig", weet Kieft, die denkt dat Veerman dit EK niet mer in actie komt. "Voor het verdere verloop van het toernooi is de bondscoach Veerman kwijt, maar Veerman is ook de bondscoach kwijt. Die zal hem niet meer opstellen op het EK, terwijl buitenlandse topclubs of zelfs subtoppers zich wel even twee keer zullen beraden alvorens hem bij PSV op te halen. Een bittere conclusie, maar dat kan een EK ook met je doen."

Lees meer:
0 reacties