Kieft streng voor Peter Bosz: "Hij leek wel bevallen door angst"

Wim Kieft
Wim Kieft Foto: © Orange Pictures

Wim Kieft vindt de uitschakeling van PSV door Borussia Dortmund erg onnodig. De Eindhovenaren verloren woensdagavond met 2-0 en liggen uit de Champions League.

Kieft wijst kritisch naar trainer Peter Bosz. "PSV is de sensatie van het huidige seizoen qua resultaten en qua positieve voetbalopvatting. Dat valt op het conto van trainer Peter Bosz te schrijven", begint Kieft in zijn column in de Telegraaf. "Tegelijkertijd had hij de hand in de uitschakeling in Dortmund. Bosz leek wel bevangen door angst. Volledig tegen zijn gewoonte in startte hij met een aanvaller minder."

De analist zag dat PSV moeilijk onder de druk van de Duitsers uit kon komen. "Bosz had eerder kunnen ingrijpen want toen hij later Jerdy Schouten wat meer naar het middenveld liet doorschuiven, zag je het PSV van Bosz van dit seizoen", aldus Kieft. "Toen had Dortmund weinig meer in te brengen. Als je jezelf in die fase niet beloont met een doelpunt, doe je jezelf tekort en is er uiteindelijk sprake van een verloren kans voor PSV. De club had serieus naam kunnen maken in Europa zoals Ajax deed in 2019."

Lees meer:
0 reacties