Kieft lachend over PSV-herinnering: "Je gaat toch niet janken!"

Een lachende Wim Kieft
Een lachende Wim Kieft Foto: © Screenshot Ziggo Sport

Wim Kieft kan zich het gouden jaar van PSV nog goed voor de geest halen. De gewezen topscorer scoorde zijn penalty in de serie tijdens de finale tegen Benfica, waarna Hans van Breukelen uiteindelijk uitgroeide tot matchwinner.

"Het werd ook wel tijd dat Van Breukelen er eentje tegen ging houden, haha! Nee, ik ben heel goed met Hans hoor, we zitten altijd te dollen", vertelt Kieft in Tussen de palen van Ziggo Sport. De oud-spits kan zich nog goed herinneren wat Lerby de doelman van PSV in de penalty-serie toebeet. "Søren Lerby schreeuwde dat inderdaad naar hem, ja. Van: 'pak er nou eens eentje!"

"Maar dat was wel mooi, want ik zat de avond ervoor met Søren", gaat de voormalig PSV'er verder. "Wij sliepen bij elkaar op de kamer en zaten samen te roken, en ik werd bang dat het op strafschoppen zou gaan uitdraaien. Want ik kende onze ploeg, natuurlijk. Ik zei van: 'Weet je, als ik hem mis... Ik denk dat ik echt ga huilen...' Hij zei: 'Wat?! Je gaat toch niet janken man! Je bent toch een kerel!"

"Vervolgens loopt Lerby de eetzaal in en begint: 'Hebben jullie gehoord wat Wim heeft gezegd?' Maar dat was typisch Søren, want die was altijd bezig met iedereen scherp houden. En dat deed hij ook tegen Van Breukelen met die penalty's. Toen stopte Hans hem... Daar krijg ik best nog wel een beetje kippenvel van... We hebben toen gewoon de Europa Cup 1 gewonnen. Gewoon de Champions League!", aldus Kieft.

Lees meer:
0 reacties