Kenneth Perez ziet: "Er lopen overal goede koppeltjes bij PSV"

Kenneth Perez
Kenneth Perez Foto: © Pro Shots

Kenneth Perez zag PSV zondagmiddag met liefst 1-5 winnen van FC Volendam. En dat terwijl de Eindhovenaren al binnen een minuut op een 1-0 achterstand stonden. Kenneth Perez had ook na de vroege openingstreffer weinig vertrouwen in een Volendamse stunt.

"Buiten de individuele kwaliteiten is het bij PSV gewoon ongelooflijk duidelijk wat iedereen moet doen", begint Perez in Dit was het weekend van ESPN. "Dus het is een kwestie van tijd voordat ze gaan scoren. Dat ze kansen gaan krijgen. Iedereen weet ten opzichte van elkaar wat het plan is. Hoe ze aanvallen en hoe ze verdedigen."

"De eerste helft was niet goed, maar ze creëren wel kansen", gaat de Deen verder. "Teze weet bijvoorbeeld heel goed hoe hij zich moet verhouden ten opzichte van Bakayoko. Hij moet kijken wat Bakayoko nodig heeft. Moet ik naar binnen, naar buiten, diep gaan of ondersteunen? Dat is het enige waar Teze mee bezig is, om Bakayoko te hulp te schieten. Dat zie je ook bij die goal. Geweldige goal van Saibari, trouwens."

"Er lopen overal goede koppeltjes bij PSV. Continu staan ze op de juiste plek, waardoor je afvallende ballen goed op kunt pakken. Bij Ajax is balverlies een kans voor de tegenpartij, bij PSV echt never nooit. Ze moesten nu gewoon even bij schakelen en daar heb je dan even een moment in de rust voor nodig of een trainer die boos wordt. En daarna gaat het wel weer. Het geraamte van PSV, hoe ze willen voetballen, dat is ongelooflijk duidelijk. Je kan rustig gaan zitten en denken: 'het komt wel", aldus Perez.

Lees meer:
0 reacties