Kenneth Perez onder de indruk: "Dat gaat telkens zó goed bij PSV"

Kenneth Perez was het leeuwendeel van de wedstrijd tussen PSV en AZ onder de indruk van de Eindhovenaren. De voormalig middenvelder zag de ploeg van Peter Bosz het grootste gedeelte van het duel de baas zijn in het Philips Stadion.

"Poeh... PSV was zó gefocust", begon Perez in Dit was het weekend van ESPN. "Ze hebben natuurlijk twee minder goede wedstrijden gespeeld, waarvan één verloren, maar die wilden even laten zien hoe goed ze zijn. Vooral de intensiteit waarmee het gaat en de snelheid. Hoe je half gaat staan in het druk zetten."

"Guus Til en Luuk de Jong beginnen met druk zetten, waarna iedereen doordekt", analyseert de voormalig PSV'er. "Schouten stond achterin, maar zette rond de zestien van AZ nog druk. Pavlidis stond op een gegeven moment zelfs linksback. En PSV krijgt het toch altijd voor elkaar dat de tegenstander een onnauwkeurige bal moet geven, waardoor ze in balbezit komen."

"Die pakken ze dan op en dan starten ze een volgende aanval. En dit was zelfs tegen de nummer vier van de Eredivisie. Het gaat elke keer zó goed. Qua afstanden, de ruimtes die ze moeten dekken... Dat was heel moeilijk voor AZ en het eerste uur was PSV echt heer en meester. En het laatste kwartier ook", aldus Perez.

Lees meer:
0 reacties