Kees Ploegsma senior adviseert PSV: "Ik zou met hem niet doorgaan"

Tom Knipping, Rob Jansen en Kees Ploegsma senior
Tom Knipping, Rob Jansen en Kees Ploegsma senior Foto: © Pro Shots

PSV wordt dit seizoen landskampioen. Clubicoon Kees Ploegsma senior is verheugd over de aanstaande titel, maar weet ook dat er een belangrijke transferzomer aankomt voor de Eindhovense club. Het belang van een goede transferzomer is voor de oud-manager helder.

"Daarom is dit ook een goed seizoen geworden, met bijvoorbeeld spelers als Jerdy Schouten, Sergiño Dest en Malik Tillman erbij", zegt Ploegsma tegen het Eindhovens Dagblad. "Dat zij vorig jaar naar Eindhoven gekomen zijn, was cruciaal. De meeste spelers zitten nog niet aan het einde van hun periode in het Philips Stadion, naar mijn idee."

Het PSV-icoon uit de jaren 80 en 90 gaat verder: "PSV zal dus een behoorlijk aantal contracten moeten verlengen en ook snel, om vroeg duidelijkheid te hebben. Ajax? Garanties heb je niet, maar je zou zeggen dat ze daar nog wel een seizoen nodig hebben om alle problemen op te lossen en weg te houden bij het veld."

Volgens de oud-manager is doorselecteren volgend seizoen zeer belangrijk voor PSV. "Spelers kunnen goed zijn voor de groep, dat is mooi meegenomen. Maar de basis is het voetbal. Ik zou met André Ramalho bijvoorbeeld niet doorgaan, omdat je je op die positie moet kunnen versterken", aldus Kees Ploegsma.

Lees meer:
0 reacties