Kees Luijckx verwacht: "Koeman kiest ook voor zijn eigen hachje"

Kees Luijckx
Kees Luijckx Foto: © Pro Shots

Kees Luijckx verwacht niet dat Ronald Koeman in de achtste finale van het EK weer kiest voor Joey Veerman. De analist denkt wel dat Veerman mentaal te prepareren is, maar vermoedt dat Koeman niet voor de PSV'er kiest.

Veerman werd in de laatste groepswedstrijd tegen Veerman binnen een halfuur naar de kant gehaald. Of het slim is om hem nu weer op te stellen? "Als je puur kijkt naar de kwaliteiten van spelers, kan hij heel bruikbaar zijn. Alleen moet je het mentale aspect niet onderschatten in dit geval. Dat kan Koeman het best inschatten", zegt Luijckx in het ESPN-programma EK Praat.

De voormalig voetballer denkt dat er 'psychologische spelletjes' zijn waarmee je een speler zoals Veerman in deze situatie weer gereed kunt maken. Luijckx verwacht echter niet dat Koeman voor de middenvelder kiest: "Koeman kiest ook voor zijn eigen hachje. Als hij voor Veerman kiest en het gaat verkeerd, dan krijgt hij het hele land over zich heen."

Hans Kraay jr. heeft een heel ander plan in gedachten voor het duel met de Roemenen: "Frankrijk speelt met drie aanvallers en Griezmann als diepe nummer tien. Ik zou het best aandurven om te spelen met Depay, die vaak terugzakt uit de spits, en dan met een hele diepe nummer tien zoals Zirkzee, waarmee je aan voetballen toekomt."

Lees meer:
0 reacties