Kees Luijckx tipt PSV: "Hij is niet veel minder dan Driouech"

Kees Luijckx bij ESPN
Kees Luijckx bij ESPN Foto: © Pro Shots

Kees Luijckx is zeer te spreken over aanvaller Yoan Cathline van Almere City FC. Hij vindt het een speler die ook bij PSV of Ajax zou kunnen spelen. Dat vertelde hij in De Eretribune bij ESPN.

In de thuiswedstrijd van Almere tegen FC Utrecht (1-1) wist de aanvaller, die zich goed ontwikkelt bij de club, in de derde minuut een prachtige goal te maken. Luijckx geeft in de studio een analyse van de Franse voetballer. “Hij is gewoon heel gevaarlijk in de één tegen één. Hij kan versnellen, hij houdt de controle over zijn actie. Ze moeten hem echt vaker gaan zoeken, want dan is hij gevaarlijk. Ik vind het echt een interessante speler.”

De voetbalanalist maakt daarna de vergelijking met een transferdoelwit van PSV en Feyenoord van afgelopen winter. “Kijk, Couhaib Driouech kon naar PSV en kon naar Feyenoord, daar was veel interesse voor. Hij is niet veel minder of minimaal gelijk. Hij is van Lorient, maar kan PSV hem niet van Lorient kopen? Ik denk dat hij die potentie heeft.”

Naast PSV denkt de oud-voetballer dat de aanvaller ook prima bij Ajax zou passen. “Hij speelt pas vast sinds de winterstop. Kijk naar de statistieken die ik net aangaf, kijk naar zijn acties, hij kan gewoon heel goed voetballen. Je kunt hem niet vergelijken met Sosa, maar ik zou hem wel liever in mijn team hebben dan Sosa”, besluit de analist.

Lees meer:
0 reacties