Kees Kwakman over PSV'er: "Hij was iets minder afgetraind dan nu"

Kees Kwakman
Kees Kwakman Foto: © Pro Shots

Voor Joey Veerman staat er dit weekend een speciale wedstrijd op het programma. Hij neemt het op tegen FC Volendam, de club uit zijn geboortedorp. Kees Kwakman speelde bij de plaatselijke voetbalclub nog samen met de middenvelder.

"Joey trainde vanaf zijn zeventiende met het eerste mee en op dat moment zag je al dat hij een megatalent was. Dat was me overigens al eerder opgevallen. Ik liep als trainer stage bij de jeugd en kreeg van iedereen te horen dat er in Onder 19 een goede speler liep", blikt Kwakman terug in De Telegraaf.

"Joey was iets minder afgetraind dan nu, maar tijdens de positiespelletjes zag je direct dat hij een speciale speler was", vervolgt de huidige ESPN-analist. "Ik vroeg hem op de man af of hij niet in het eerste zou kunnen spelen als hij de toenmalige middenvelders zag. Hij zei: ja, zeker wel. Waarna ik hem vroeg dan eindelijk eens gas te geven."

Veerman haalde het eerste elftal en maakte in de zomer van 2019 de stap naar SC Heerenveen. Volgens Kwakman een meesterzet die andere clubs niet aandurfden. "Hij kostte vijf ton en AZ en FC Utrecht toonden lange tijd interesse. Hij had een eigen willetje, was nog niet heel hard voor zichzelf en moest nog grote stappen maken, maar duidelijk was dat hij een toptalent was. We speelden in 2017 in de kwartfinale van de beker tegen Sparta en Arnold Bruggink was analist. Die zei na afloop: wát een speler die Veerman. Misschien is het te simpel gedacht, hoor. Maar hij lag voor Sparta voor het oprapen. Die hadden hem voor hun neus zien uitblinken. Maar dingen lopen zoals ze lopen. En Joey is gelukkig alsnog fantastisch terechtgekomen.”

Lees meer:
0 reacties