Kees Kwakman over PSV'er: "Heeft hij bij veel verdedigers gedaan"

Kees Kwakman is onder de indruk van PSV-aanvoerder Luuk de Jong. De voormalig voetballer van onder meer FC Groningen en FC Volendam speelde zelf nog tegen de kopsterke spits van PSV, maar kon weinig potten breken.

"Ik heb het zelf ook mogen ondervinden", begint Kwakman in De Derde Helft. "Dat je denkt van: 'ik ga zo tegen hem staan, want dan komt hij er niet aan'. Maar toch wel. Ik dacht toen in ieder geval van: 'ik ga voor hem staan, dan kan hij in ieder geval niet voor me komen'. Toen viel die bal er net overheen en kopte hij hem binnen. De volgende keer ging ik dichter bij hem staan, maar toen kwam hij eerste paal en tikte hij hem ook binnen."

"Dat was nog in zijn FC Twente-tijd, dus moet je nagaan hoevaak hij dat daarna nog heeft gedaan", gaat de oud-voetballer verder. "Ik was niet de allerbeste verdediger, dus ik dacht dat het aan mij lag. Maar hij heeft het bij heel veel andere verdedigers ook gedaan. Bij corners denk ik altijd wel van: 'zet toch twee man tegen hem'. Eén die meeloopt en een ander die probeert te blokken. PSV heeft ook niet heel veel andere, goede koppers."

Lees meer:
0 reacties