Karim El Ahmadi: "Voor hem én voor PSV beter dat hij blijft"

Karim El Ahmadi namens ESPN
Karim El Ahmadi namens ESPN Foto: © Pro Shots

Karim El Ahmadi denkt dat PSV er goed aan doet om de koopoptie in het huurcontract van Sergiño Dest te lichten. De Amerikaans international staat officieel nog onder contract bij FC Barcelona, maar kan voor een afgesproken bedrag definitief overstappen naar het Philips Stadion.

"Zeker, ik zou dat ook doen", knikt El Ahmadi in Dit was het weekend van ESPN. "Als je kijkt op wat voor manier hij speelt, dan zijn er weinig teams waar hij écht past. Voor hem is het ook alleen maar beter. Volgend jaar weer Champions League, waarin hij zich ook weer in de kijker kan spelen. Ik denk dat het voor PSV én voor hemzelf het best is als hij bij PSV blijft."

Ook Peter Bosz hoopt natuurlijk dat zijn speler bij PSV blijft. Dest gaf op de persconferentie na de wedstrijd echter aan dat het nog volledig ligt aan de situatie bij clubs voor het volgende seizoen. En daar kan Kenneth Perez zich wel in vinden. "Hij maakt hier wel een heel legitiem punt, natuurlijk. Dat een trainer, die jou op een bepaalde manier laat spelen, een grote rol speelt in je beslissing."

"Het ziet er niet naar uit dat Peter Bosz weggaat, maar je zult zien dat alles rozengeur en maneschijn is, Sergiño Dest tekent en Peter Bosz de 'trein' pakt naar Valencia. Dan zit je daar als speler en moet je maar afwachten hoe je komt te spelen volgend seizoen. Zou hij, bijvoorbeeld, onder Roger Schmidt ook zo mogen spelen? Dat soort dingen. Dus een heel legitieme overweging", aldus Perez.

Lees meer:
0 reacties