Karim El Ahmadi lyrisch over PSV'er: "Hij past bij Manchester City"

Karim El Ahmadi als analist
Karim El Ahmadi als analist Foto: © Pro Shots

Karim El Ahmadi ziet PSV dit seizoen uitermate goed presteren. Ook individueel maken de spelers een goede ontwikkeling door en de voormalig voetballer is bijvoorbeeld flink onder de indruk van vleugelverdediger Sergiño Dest.

"Van wie ik het meest heb genoten? Van Sergiño Dest", reageert El Ahmadi in Dit was het weekend van ESPN. "Het hele seizoen door is hij de meest constante speler en het is gewoon een linksbuiten. Ik denk dat menig linksbuiten jaloers is op zijn acties. Hij was echt geweldig en dat is hij al het hele seizoen. De Regt werd helemaal gek van hem, die werd helemaal dol gedraaid."

"Het is gewoon lastig om zo'n speler met die snelheid, lichtvoetigheid en tweebenigheid...", gaat de oud-voetballer verder. "Dit is wel écht een wapen waar PSV over beschikt, zeker als je het vergelijkt met de andere backs. Dit is iemand met individuele klasse, die mensen makkelijk voorbij komt. Hij is belangrijk voor PSV. Ook in de 90ste minuut gooit hij er nog een sprint uit."

"En hij heeft daarbij ook dit kalenderjaar al 38 dribbels, veel meer dan de rest van de verdedigers", merkt El Ahmadi op. De voormalig international van Marokko hoopt dan ook dat PSV de Amerikaan weet te behouden. "Hij maakt gewoon een goed seizoen door en het is te hopen dat PSV hem kan behouden."

"Of zijn manier van spelen in het buitenland ook kan? Bij Manchester City speelt ook zo'n kleine rechtsback. Een handige speler, die ook wel lichtvoetig en snel is. Rico Lewis, heet hij. Dat is ook wel zo'n type speler, maar je moet bij een aanvallende ploeg spelen. Een Manchester City zou deze speler echt wel bij passen", aldus El Ahmadi.

Lees meer:
0 reacties