Kampioenswedstrijd PSV op grote schermen, behalve op 25 april

Supporters bij de huldiging van PSV
Supporters bij de huldiging van PSV Foto: © Pro Shots

De gemeente Eindhoven staat toe dat de aanstaande kampioenswedstrijd van PSV op grote schermen in de binnenstad wordt vertoond, zo heeft burgemeester Jeroen Dijsselbloem vrijdagavond aangekondigd. Echter, geldt deze toestemming niet voor 25 april, aangezien het de dag voor Koningsnacht en Koningsdag is.

Dijsselbloem begint zijn brief op een positieve noot: "De kans is groot dat PSV dit jaar kampioen wordt van de Eredivisie. Met het oog op dat naderende kampioenschap van PSV worden de regels rond het zogeheten 'schermenbeleid' veranderd.

Op dit moment zijn grote schermen in Eindhoven alleen toegestaan tijdens het EK of WK voetbal, zoals de burgemeester uitlegt in een brief aan de gemeenteraad. Echter, deze regels zullen binnenkort worden aangepast. Horecaondernemers op het Stadhuisplein, Ketelhuisplein, 18 Septemberplein en de Markt zullen in staat zijn een vergunning aan te vragen om schermen te plaatsen.

"Het plaatsen van schermen leidt tot meer bezoekers in de stad. Enerzijds draagt dit bij aan de feestelijkheid, de verbroedering en het saamhorigheidsgevoel", citeert de brief van Dijsselbloem volgens Omroep Brabant.

Ruud Bakker van Koninklijke Horeca Eindhoven is blij met de uitspraak van de burgemeester. "Op 25 april kan het dus niet. Dat is duidelijk en ook heel begrijpelijk gezien de drukte." Wat Bakker betreft wordt PSV op 5 mei kampioen. "Dat zou ideaal zijn en dan één dag later nog een kampioensfeestje in de stad."

Lees meer:
0 reacties