Kale en Kokkie kiezen PSV'er: "Hij is altijd welkom bij Ajax"

Kale (Lawrence de Munck, red.) en Kokkie (Maarten Vledder, red.) nemen wekelijks de wedstrijden van Ajax onder de loep en zijn dit seizoen natuurlijk al meermaals kritisch geweest op het spel van hun club. Brian Brobbey kan de heren echter wel bekoren, al zien beiden ook twee andere goede spitsen lopen in de Eredivisie.

"Brobbey is ook wat completer dan Gimenez", begint Kokkie in een video-item van Voetbalzone. "Begrijp me niet verkeerd, Gimenez is een fantastische spits en schoot de ballen er op een gegeven moment erg makkelijk in voor Feyenoord, maar als Gimenez niet scoort is hij voetballend ook een stuk minder van waarde. Brobbey heeft ook wedstrijden waarin hij niet scoort, maar met zijn bedrijvigheid houdt hij continu twee man bezig."

Vervolgens wordt ook Luuk de Jong vergeleken met Brobbey en Giménez. "Hoe ik die drie zou rangschikken? Brobbey, De Jong, Gimenez", antwoordt Kokkie snel. Kale heeft langer bedenktijd nodig. "Ik vind De Jong wel een erg sterk seizoen voetballen", reageert hij. "Het is echt een lastige kwestie, De Jong heeft een topseizoen, Gimenez is goed en Brobbey wordt iedere week sterker."

"Hoe ik die drie zou rangschikken? Brobbey, De Jong, Gimenez"
Maarten Vledder (Kokkie)

"Het zijn alle drie geen slechte spelers natuurlijk, maar als je het voetballend bekijkt zou ik Brobbey op nummer één zetten, gevolgd door De Jong en Gimenez", gaat Kale verder. "En als ik het puur als Ajacied bekijk wie ik het liefst bij Ajax in de ploeg wil hebben dan zet ik ook op één Brobbey, op twee Gimenez, met name door zijn leeftijd en op drie De Jong, al is een speler met zijn kopkracht natuurlijk altijd welkom."

Na goed overleg tussen de twee Ajacieden eindigt De Jong alsnog bovenaan de lijst. "Ik zou toch voor De Jong gaan. In deze vorm, met zijn kopkracht en de voorzetten vanaf de flanken denk ik dat Ajax het meest aan hem (De Jong, red.) zou hebben. We hebben natuurlijk wel de twee beste buitenspelers van de Eredivisie", besluit Kale grappend.

Lees meer:
0 reacties