Kaagman helpt PSV Vrouwen met twee doelpunten langs PEC Zwolle

Inessa Kaagman op een training van de OranjeLeeuwinnen
Inessa Kaagman op een training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

PSV Vrouwen heeft vrijdagavond drie punten gepakt in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De Eindhovenaren wonnen in eigen huis met 4-0 van PEC Zwolle Vrouwen.

PSV Vrouwen begon sterk aan het duel en kwam na vier minuten al op voorsprong. Na miscommunicatie in de defensie van PEC Zwolle Vrouwen sloeg Inessa Kaagman toe. De Eindhovenaren waren de bovenliggende partij, maar PEC Vrouwen kwam wel wat beter in de wedstrijd. Na een korte onderbreking door een uitgevallen lichtmast was er een kans voor de Blauwvingers.

Danique Noordam schoot de bal net naast. Aan de andere kant ging een kopbal Kika van Es nipt naast. Mede dankzij goed keeperswerk van Tess van der Flier stond het bij rust 1-0. Na de pauze liep PSV Vrouwen wel weg bij PEC Zwolle Vrouwen. Esmee Brugts sloeg redelijk snel toe na de pauze en twee minuten later maakte Kaagman haar tweede goal van de avond.

Tien minuten voor tijd ging de bal op de stip. Joëlle Smits wist wel raad met die kans en bepaalde de eindstand op 4-0.

Scoreverloop:
4' 1-0
Inessa Kaagman
49' 2-0 Esmee Brugts
52' 3-0 Inessa Kaagman
81' 4-0 Joëlle Smits (p.)

Opstelling PSV Vrouwen: Alkemade, Coolen, Hendriks, Van Es (70' Van den Berg), Levels, Ripa (56' Hulswit), Kaagman (70' Kuijpers), Biesmans (76' Rask), Worm, Thestrup (56' Smits), Brugts