"Ik zie Drommel een blok zetten bij Benfica-uit en de bal gaat erin"

Joël Drommel
Joël Drommel Foto: © Pro Shots

Sander Westerveld is niet wild enthousiast van een bepaalde techniek die onder de huidige generatie keepers steeds vaker zichtbaar is. De oud-doelman vindt dat keepers te vaak met hun voeten redding proberen te brengen.

Keepers geven tegenwoordig veel te vaak een rebound weg, vindt Sander Westerveld, die wel een verklaring heeft hoe dat komt. "Keepers spelen steeds meer met hun voeten", wordt Westerveld geciteerd door De Telegraaf. "Ze gaan op vijf á tien meter afstand al in de split staan, om met hun voeten een blok te zetten, in plaats van ballen met hun handen tegen te houden."

"Dat deed vroeger alleen Ed de Goey, maar die had echt enorm lange benen. Nu zie ik Joël Drommel van PSV een blok zetten bij Benfica-uit en gaat de bal erin, terwijl hij de bal met een duik had gehad. Er is een verandering in de techniek gaande en niet in het voordeel van de keeper."

"Het probleem voor keepers die te veel hun benen gebruiken is dat ze geen controle hebben over de bal, ze geven daardoor veel te veel rebounds weg", vervolgt Westerveld. "Als je de bal met je handen pakt, kan je hem naar de zijkant sturen of een corner weggeven. Ook stompen teveel keepers afstandsschoten weg in plaats van de bal te vangen, waardoor de bal weer het veld in gaat. Dat kan een gevaarlijke situatie opleveren. Dat is er de laatste jaren ingeslopen."

BetCity heeft een Boosted Odd voor het bekerduel tussen PSV en Telstar. Weet PSV te winnen eigen huis? Dan krijg je als nieuwe speler 3x je inzet! Schrijf je in en grijp die kans!

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand