Jordi Cruijff prijst PSV'er: "Is geschikt voor de absolute top"

Jordi Cruijff
Jordi Cruijff Foto: © Pro Shots

Jordi Cruijff heeft op afstand ook gezien dat PSV zich zondagmiddag heeft gekroond tot landskampioen van Nederland. De zoon van wijlen topvoetballer Johan Cruijff geeft alle credits aan Peter Bosz, met wie hij in Israël al samenwerkte.

"Voor mij is Peter net als Pep Guardiola en Ronald Koeman een van de bewakers van het voetbalgedachtegoed van mijn vader", vertelt Cruijff in De Telegraaf. "Hij hoort in dat rijtje, omdat hij voor attractief, aanvallend en dominant voetbal staat. Daar verdienen zij alle credits voor. Mijn vader heeft ze in hun beginjaren gevormd als coach en ze bepaalde bouwstenen aangereikt."

"Maar het voetbal ontwikkelt zich in zo’n sneltreinvaart dat voortdurend innovaties nodig zijn", gaat de voormalig bestuurder bij FC Barcelona verder. "Hij is geschikt voor de absolute top. Voor zijn speelwijze heb je een bepaald type spelers nodig."

"Als hij ooit weer naar het buitenland gaat, dan moet hij een goede analyse maken of de selectie die hij krijgt zijn speelwijze aankan. Heel veel goede trainers functioneren niet bij clubs met spelers met wie ze niet zo veel kunnen. Ik vind Peter echt een heel goede trainer. Dat klinkt nu heel makkelijk, maar gelukkig heb ik in 2016 al bewezen dat ik zo over hem denk", aldus Cruijff.

Lees meer:
0 reacties