Joop Hiele specialiseerde zich bij PSV: "Zo ben ik erin gerold"

Joop Hiele
Joop Hiele Foto: © Pro Shots

Joop Hiele keepte in de jaren 70, 80 en 90 vele wedstrijden voor onder meer Go Ahead Eagles, Dordrecht'90, SVV en Feyenoord. Ook schopte hij het tot 7 interlands en werd later onder meer keepertrainer bij PSV. Die tijd ligt ver achter hem, want hij zei de voetbalwereld vaarwel.

Zoals gezegd heeft Hiele het voetbalwereldje achter zich gelaten, zo laat hij weten tegenover De Telegraaf. "Ik ben nog wel docent bij de KNVB, maar verder doe ik niks meer in het voetbal. De laatste jaren was ik hoofdtrainer in het amateurvoetbal. Daar ben ik sinds dit seizoen mee gestopt. Ik vind dat ik het lang genoeg heb gedaan en het is ook wel eens fijn om een vrij weekend te hebben."

Hiele ziet in dat er veel meer is dan alleen voetbal. "Het is ook goed om uit die tunnel te stappen. Het voetbal is toch een wereldje op zich, een vacuüm. Let wel, ik heb altijd enorm veel plezier beleefd aan het voetbal, maar ik vind het toch ook wel lekker om in een andere wereld te zitten. En nu kan ik wat meer van een afstandje naar het voetbal kijken en zeiken als ieder ander als het wat minder is."

Ook werkte hij bij PSV in Eindhoven, een leerzame tijd. "In mijn tijd als keeperscoach bij PSV ben ik mezelf gaan specialiseren in mentale vaardigheden, wat zeer gestimuleerd werd door PSV. Daar heb ik meerdere cursussen voor gevolgd. Ook omdat ik me daar zelf erg voor interesseerde. Tien jaar geleden zag ik een advertentie van een middelbare school in Schoonhoven, die een mental coach zocht om als schoolcoach te gaan fungeren. Ik wilde eens kijken hoe dat zou zijn en zo ben ik erin gerold. In eerste instantie zou ik het schooljaar afmaken om te zien of het zou bevallen. Daar is een contract voor onbepaalde tijd uit voortgekomen en de uren zijn ruim verdubbeld", besluit Hiele.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
PSV
21:00
RKC Waalwijk
zo
18/08
Heracles Almelo
12:15
PSV
za
24/08
Almere City
20:00
PSV
zo
1/09
PSV
16:45
Go Ahead Eagles
za
14/09
PSV
21:00
NEC
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 NAC Breda 0 0 0
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
Bekijk de hele stand