Jong PSV verliest in finale: "Tegenstander deed het in de broek"

Wil Boessen
Wil Boessen Foto: © Pro Shots

Wil Boessen slaagde er woensdagavond met Jong PSV niet in om de Premier League International Cup te winnen. Jong PSV kwam sterk voor de dag, maar Crystal Palace won met 1-0.

Boessen is niet helemaal tevreden over de prestaties van het beloftenteam dit seizoen. "Zestiende in de Keuken Kampioen Divisie, hier de finale verliezen. Tja. We hadden het seizoen hier grotendeels kunnen rechttrekken, op het allerlaatste moment", reageerde de trainer na afloop tegenover het Eindhovens Dagblad.

"Natuurlijk wilden we die prijs winnen, ook al gaat het bij ons om de ontwikkeling van spelers", geeft Boessen aan. Vorig jaar slaagde Jong PSV er wel in om de prijs te pakken, maar dit jaar miste de ploeg teveel kansen. "In een finale kun je het missen van zoveel kansen niet repareren. We hadden heel veel balbezit en ik heb wel twaalf momenten geteld waarop we konden scoren."

Boessen gaat verder: "We speelden een van de beste wedstrijden van het seizoen en de tegenstander deed het in de broek voor ons. Ze konden amper counteren, maar dan valt de bal er na rust alsnog in. Ik wil toch de complimenten geven aan onze jongens, voor de manier waarop ze gespeeld hebben. We hebben een goed visitekaartje afgegeven", zo vindt hij.

Lees meer:
0 reacties