Jong Oranje speelt gelijk tegen het Jong België van Yorbe Vertessen

Yorbe Vertessen tegen Jong Oranje
Yorbe Vertessen tegen Jong Oranje Foto: © Orange Pictures

Jong Oranje is er niet in geslaagd om de eerste wedstrijd op het EK O21 in Roemenië en Georgië winnend af te sluiten. Tegen de leeftijdsgenoten van België werd er met 0-0 gelijkgespeeld.

En dat terwijl de Nederlandse talenten in de eerste helft veruit het beste van het spel had. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi creëerde veel kansen, maar kreeg de bal maar niet achter doelman Vandevoordt. Vlak voor rust moest Oranje-doelman Verbruggen zelfs nog reddend optreden toen Loïs Openda één op één richting goal ging.

In de tweede helft een compleet ander wedstrijdbeeld. PSV-huurling Yorbe Vertessen bleef achter in de kleedkamer en Jong België had in de tweede helft het betere van het spel. Ook de zuiderburen kregen genoeg kansen, maar ook zijn krijgen de bal niet in het doel. Met een 0-0 stand floot scheidsrechter Aliyar Agayev de wedstrijd de geschiedenisboeken in.

Opstelling Jong Oranje: Verbruggen; Rensch (77. Van Ewijk), Van Hecke, Van de Ven, Hartman; Timber (77. Zirkzee), Gravenberch, Taylor (65. Burger); Ekkelenkamp (65. Mijnans), Brobbey, Summerville (69 Maatsen).

Opstelling Jong België: Vandevoordt; Patris (46. Siquet), Debast, De Winter, De Cuyper; Raskin, Keite, Matazo; Vertessen (46. Balikwisha), De Ketelaere, Openda (89. Ramazani).

Lees meer:
0 reacties