Johan Derksen kraakt PSV'er: "Hij had dit nooit moeten toestaan"

Johan Derksen heeft begrip voor het besluit van PSV-trainer Ruud van Nistelrooij. De analist meent daarnaast dat ook PSV-captain Luuk de Jong in had moeten grijpen.

"Cruijff zei altijd: als je trainer van een topclub wordt, moet je financieel onafhankelijk zijn", vertelt Derksen aan tafel bij Vandaag Inside. "Zodat ze je geen oor kunnen aannaaien, je kunt opstappen wanneer je wil en je gezin er niet onder lijdt. Een grote speler, maar beginnende trainer wordt aangesteld en dan weet je: er worden fouten gemaakt. En zo'n topspeler pikt het niet als er achter zijn rug om gepraat wordt."

"Luuk de Jong vind ik daar, als aanvoerder, als eerste verantwoordelijk voor", gaat Derksen verder. "Die had het nooit toe moeten staan dat ze eerst naar de trainer gaan en daarna weer naar de directie. Dat ziet Van Nistelrooij allemaal in de krant en hij denkt: 'daar leen ik me niet voor'. Ik vind dat hij groot gelijk heeft en ik vind zijn besluit karaktervol."

Ook reageert Derksen op de eventuele rol van Xavi Simons. "Simons zit in de spelersraad en dus is hij bij de gesprekken geweest. Dat vind ik trouwens ook wel bijzonder hoor. In de spelersraad horen ervaren spelers te zitten. En daar hoort geen kleuterschooljongetje tussen", aldus Derksen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand