Johan Bakayoko legt uit: "Dat zij me vroegen streelde mijn ego"

Johan Bakayoko
Johan Bakayoko Foto: © Pro Shots

Johan Bakayoko maakt een goede ontwikkeling door bij PSV. De vleugelaanvaller speelt nagenoeg alles en is in Eindhoven zelfs uitgegroeid tot Belgisch international. Toch had de PSV'er ook voor een heel ander land kunnen uitkomen.

"Ja, ik had ook voor Ivoorkust kunnen kiezen", vertelt Bakayoko in De PSV Supporter. "Maar ik ben geboren en opgegroeid in België. Ik heb ook de jeugdelftallen van België doorlopen. Ivoorkust kwam uiteindelijk veel te laat op de radar, om dat echt een keuze te laten zijn. Natuurlijk streelde het mijn ego om ook door Ivoorkust te zijn gevraagd, een geweldig voetballand volgens mij, maar ik heb er nooit over getwijfeld. Voor mij stond het vast om voor België te willen uitkomen."

Als Belgisch international hoopt Bakayoko natuurlijk te mogen deelnemen aan het EK 2024 in Duitsland. "Of ik verwacht bij de selectie te zitten? Wie geselecteerd wordt, is gelukkig niet aan mij. Natuurlijk hoop ik dat ik op basis van mijn prestaties hier bij PSV wordt opgeroepen en er bij ben. Het lijkt me geweldig om een eindtoernooi mee te mogen maken", aldus Bakayoko.

Lees meer:
0 reacties