Johan Bakayoko: "Denk wel dat ik soms een beetje een maniak ben"

Johan Bakayoko maakt een ijzersterk seizoen door bij PSV. De vleugelaanvaller maakt gebruik van een mental coach om zijn ontwikkeling te ondersteunen en vertelt over de doelen die hij zichzelf stelt.

"Met een mental coach ben ik veel gaan praten over hoe ik mezelf kan verbeteren", vertelt Bakayoko bij de Cor Potcast. "Veel mensen denken bij een mental coach meteen dat er iets niet goed zit in je hoofd, maar ik zie het meer als iets dat me sterker maakt. Met oplossingen zoeken om beter te worden. Toen kwamen we op het idee om alles op te schrijven wat ik doe."

"Zo is het begonnen en sindsdien is het alleen maar beter geworden", vervolgt de dribbelaar van PSV. "Ik schrijf hoe mijn training is gegaan, wat ik elke dag wil verbeteren. Laten we zeggen dat ik deze maand mijn aanname wil verbeteren, dan heb ik bijvoorbeeld een sessie van tien minuten per dag waarop ik mijn aanname ga trainen."

"Dan kijk ik mijn trainingen terug, en dan kijk ik of het vooruit is gegaan. Dat doe ik bij alles. Bij schieten, bij voorzetten. Als ik mijn wedstrijd terugkijk en zie dat mijn schot niet zo goed was, dan ga ik me focussen op mijn schot. Dat schrijf ik dan op voordat ik ga slapen. Dan schrijf ik bijvoorbeeld een doelstelling op: 'deze week maximaal twee keer in het midden bij een rondo'."

"Ik denk wel dat ik soms een beetje een maniak ben, dat ik het soms slechter vind dan het is. Dat moet ik soms een beetje loslaten. Soms stel ik onrealistische doelen, maar ook als ik mijn eigen doel niet haal, kun je wel beter dan anderen zijn, omdat je zo hoog hebt gemikt", aldus Bakayoko.

Lees meer:
0 reacties