Joey Veerman wijst: "Kreeg ik last van in mijn rug, niet goed"

Joey Veerman bij het Nederlands elftal
Joey Veerman bij het Nederlands elftal Foto: © Pro Shots

Joey Veerman is met het Nederlands elftal actief op het EK in Duitsland. De middenvelder van PSV was deze week volop in de picture en stond veel media te woord.

"Ik heb geloof ik voor alle camera's gestaan", zegt Veerman in gesprek met Voetbal International. "Wat ze zoal wilden weten? Of het hotel goed was en het eten lekker. En of ik tevreden was met mijn bed."

Dat laatste lijkt een gekke vraag, maar was het niet. "In Zeist zat er een soort van richel in mijn matras en die zorgde ervoor dat ik niet lekker kon slapen", geeft Veerman aan. "Kreeg ik last van in mijn rug, niet goed. Nu slaap ik gelukkig prima. Ik heb niks te klagen."

De 25-jarige middenvelder is op zijn plek bij het Nederlands elftal, iets wat hij in de jeugdelftallen van Oranje niet had. "Probleem was dat ik de enige was die bij FC Volendam speelde", stipt Veerman aan. "De andere jongens wilden me best wel opvangen en helpen, dat was 't niet, maar er zit nu eenmaal zo veel verschil tussen met een paar ploeggenoten naar zijn vertegenwoordigend elftal gaan, of in je eentje."

"De meeste van die jongens verdienden in de A1 bij hun topclubs al een ton en ik zat bij FC Volendam op driehonderd euro in de maand. Bruto", aldus de middenvelder. "Het verschil tussen hen en mij, was gewoon te groot. Ik had het niet naar mijn zin. Ik zou er een heel verhaal van kunnen maken, maar het is zoals het is."

Lees meer:
0 reacties